0
KOM OP TEGEN KANKER 2019

KOM OP TEGEN KANKER 2019

Verslag van onze reporterdeelnemer ter plaatse

De 10de editie van de 1.000km fietsen t.v.v. Kom Op Tegen Kanker is weer voorbij.
Dit jaar waren er 1.140 teams ingeschreven! Wij waren er eentje van.
We zorgden mee voor een recordopbrengst van € 5.700.000 !

Zeven medewerkers van Flexpack/Flegado en één vriend van Flexpack/Flegado zijn er opnieuw in geslaagd om samen 1.000km te fietsen.
Vanuit Mechelen vertrokken we heen en weer zowel richting Antwerpen LO, Diest, Zedelgem en Oudenaarde. Elke dag moesten we 250km afleggen.
Begeleid door zwaantjes en andere ervaren motorrijders mochten we genieten van Vlaamse wegen zonder dat we moesten stoppen voor een rood licht, een stopteken… we hadden op alles voorrang.
Onderweg werden we met toeters, bellen en handgeklap aangemoedigd door supporters en toevallige voorbijgangers.
Bij het binnenrijden van de 5 steden werden we verwelkomd door véél supporters  die stonden te rinkelen met een fietsbel, hun toeters lieten horen, klapten in de handen en riepen uit volle borst’ Proficiat!’.
Dit gaf ons iedere keer een extra adrenaline stoot en een goed gevoel, waardoor de vermoeidheid en zware benen plots verdwenen waren.
De ene fietsende medewerker had wat meer pijn aan het achterwerk of zere rug dan de andere.
De ene dag was het ideaal om te fietsen, de andere dag te warm. Sommigen hadden tegenwind, anderen de wind in de rug. Op twee ritten mochten we ‘genieten’ van wat hellingen onder onze wielen.

We hebben van deze 4 daagse fietshappening wederom volop genoten en kennen nu in Vlaanderen weer iets beter onze weg.
Het is een fijn gevoel dat we €5.000 hebben kunnen bijdragen om verder onderzoek naar kanker en de behandeling ervan te ondersteunen.

Graag willen wij, de 8 wielertoeristen, jullie van harte bedanken om ieder jaar paaseitjes te kopen en te verkopen. Hierdoor lukt het ons om het inschrijvingsgeld (€5.000) bij elkaar te krijgen.

Omdat het een feesteditie is vroegen we de 8 deelnemers naar hun ervaring. Hieronder een  korte synthese:

Fre

Wat een prachtige rit was dit weer….
Al heel de week was ik aan het uitkijken om deze Kotk te rijden…ik had dan ook de nodige km getraind de afgelopen maanden. Voor mij was dit een iets specialere editie.
De rit op de  tarmac van de luchthaven Zaventem was echt de max…waar de gewone man nooit komt mochten wij rond de landingsbanen een rondrit maken….de dalende en opstijgende vliegtuigen waren echt indrukwekkend.
Deze Kotk rit heb ik speciaal voor iemand gereden die ik een paar weken geleden aan deze ziekte verloren ben….dus deze editie zal me dan ook nog jaren bijblijven…
De hitte namen we erbij…efkes afzien mag ook wel eens.
Top editie…allemaal super gedaan…
Op naar de volgende he mannen.

Geert

Donderdag een fiets gekocht, vrijdag andere pedalen geplaatst en het zadel wat lager gezet en zaterdagmorgen van Mechelen naar Diest gereden. Een bewijs dat niet alleen de benen goed moeten zijn , maar ook het kopke moet meewillen. Super rit gehad, mede dankzij de vlotte commentator in de eerste auto. Wel 1 keer plat gereden, 2 km voor de tussenstop, maar dankzij de uitstekende technische ondersteuning had ik na een kleine 10 minuten mijn wiel al terug. Oh ja, ‘t was warm.

Rebecca in naam van haar man Eric

Voor mijnen Eric werd dit een dure rit.
’s morgens vroeg heb ik hem gedropt in Battel en is hij van daaruit richting centrum Mechelen gefietst.
Ik vroeg Frans waar ik ze nog eens kon zien passeren dus ben tegen 9 uur naar Brandweer Puurs gereden.
Van ver riep hij al ‘mijn wiel kapot’ maar de organisatie is top en Eric kreeg dadelijk een reserve wiel zodat hij toch mee kon.
Even tegen 40 per uur bij gefietst tot het peloton en hij kon weer mee.
Samen met Bruno reed ik met de auto tot in Zedelgem.
De sfeer was geweldig ! zoveel inzet, zoveel respect!
Ik zag mijn ventje zelfs over de meet komen! Het was super !
Jullie hebben dat allemaal fantastisch gedaan ! TOP kerels!

Bruno

Met 0km op teller sinds juni vorig jaar en 2x2uur binnen op de rollen, zonder veel vertrouwen gestart. Zeker met 10miles de dag ervoor nog te lopen …
Maar het ging ‘verbazend goed vooruit’. Nog teruggefietst vanuit Mechelen en zo ronden we KOTK af met 141km op teller en zonder kleerscheuren.

Michiel

Ondanks dat ik, net zoals Bruno, ook nog niet op mijn fiets had gezeten dit jaar, is mijn rit van Antwerpen Linkeroever naar Mechelen prima verlopen (buiten de lekke band meegerekend). Met een gemiddelde snelheid van 27, 6km/u kwamen alle deelnemers aan in Mechelen. Op het einde van de rit moesten er wel enkelen wat geduwd worden om de eindmeet te halen. Een gezellig, sportief peloton waar ik kon kennismaken met zowel West Vlamingen als Limburgers.  Altijd fijn fietsen in zo’n peloton en de organisatie was wederom prima in orde.

Rob

Ik heb genoten van de 1ste km tot de laatste!
Om 9u10 ben ik vertrokken met de fiets van Hamme naar Oudenaarde als ‘opwarmertje’ van 75km met 8km kasseien. Onder een stralende ochtend zon kwam ik toe op een kolkende markt van Oudenaarde.
Ik wou zeker op tijd zijn om Frans te zien toekomen!
Iedereen wist dat vooral de warmte een extra uitdaging ging zijn dus ingesmeerd en goedgemutst vertrok mijn groep voor de tocht van 125km en 850 hoogtemeters.
Het was pakkend om te zien wat de 1000km toch teweegbrengt en hoe enthousiast de supporters waren! Iedereen aan de kant stond te roepen, applaudisseerde of stak zijn duim omhoog om te tonen dat ze de organisatie en de strijd tegen kanker steunden!
De groep reed tegen een mooi tempo elke helling op en de sterkere fietsers hielpen de minder sterke… Een toonbeeld van iedereen zorgt voor elkaar en dit zorgde ervoor dat iedereen zijn kippenvel-moment kreeg toen we de volgelopen markt van Mechelen opdraaiden.
Wat een mensenmassa! Wat een energie die van die markt van af kwam. Het afzien op de hellingen, de pijn aan het zitvlak, de vermoeide benen waren snel vergeten!
Maar mijn fietstripje zat er nog steeds niet op. Mechelen en Hamme liggen nog een 40km uit elkaar dus terug die fiets op.
Zo kwam ik na 236km en 8u30 te fietsen moe maar voldaan thuis.

Eric

Ik had de eer om als eerste te vertrekken in Mechelen, donderdagmorgen om 7u30. Met een peloton van zo’n 120 renners en de nodige motorijders, zwaantjes en begeleidende auto’s reden we vrij vlot naar onze bevoorradingspost in St-Niklaas. Hiervoor reden we via Hombeek, Tisselt, Londerzeel, Opdorp, St-Amands, Branst, Weert, brug van Temse en de Velle naar Waaslandshopping. Ik heb heel wat deelnemers wat toeristische info gegeven over het Klein-Brabantse en zijn bezienswaardigheden. De meesten kenden Bornem van zijn Dodentocht. Bekende BV’s in onze groep waren Karel Van Eetvelt (vroeger baas van UNIZO) en vooral Peter Van de Verre, die nu wel wat stiller was dan op de radio.
Via het centrum van Sint-Niklaas reden we via verschillende Waaslandse dorpjes en landelijke wegen naar de haven. Daar reden we een rit tussen de verschillende sluizen-droogdokken, naast grote vrachtschepen en enorme magazijnen. Indrukwekkend om de haven per fiets te verkennen. Uiteindelijk kwamen we aan in Linkeroever waar een hele leuke bende ons stonden op te wachten.
Opvallend dit jaar waren de vele vrouwelijke renners. Ze waren allen goed getraind want ze konden het tempo goed volgen. Ons gemiddelde was 27,7km/u, dwz dat we dikwijls tegen 31km/u-32km/u moesten rijden. Mijn MIO toestel registreerde dat ik vandaag 2230 kcal heb verbruikt, ook dat is meegenomen.
Met nog een beetje overschot in de benen gaf ik de vlag door aan Michiel die terug naar Mechelen mocht fietsen.

Frans

Zijn verslagje publiceren we niet J omdat we hem in de bloemen willen zetten.
Het is immers de Frans die van in het begin (2009) het initiatief nam om deel te nemen aan de Kom Op Tegen Kanker met Flexpack. Hij is ook de persoon die er steeds voor zorgt dat we de centen binnen halen om te mogen deelnemen. Dit is niet te onderschatten want €5.000 is toch een groot bedrag. Ook dit jaar was Frans ’s morgens bij de start steeds aanwezig, reed hij zelf van Mechelen naar Oudenaarde en was hij aanwezig tijdens de slotmeeting. Het zijn voor Frans hoogdagen.
Frans is ook de persoon die zorgt voor onze inschrijving en alle administratieve rompslomp. Hij gaat de paaseitjes halen, zorgde mee voor het inpakken ervan en is de man die de stortingen en de bankrekening goed in de gaten houd.
Frans heeft al wat heel wat fietskilometers in de benen, zo reed hij meerdere keren op 1 dag 250km.
Frans is een graag geziene figuur bij de organisatie omdat hij een groot hart draagt voor de actie KOTK. Je kan op hem rekenen, is steeds bij alle evenementen van KOTK aanwezig … kortom, een man met een groot hart op de goede plaats!

Als appreciatie voor zijn inzet mocht hij zondag het startschot geven in Mechelen:

Je kan opmerken dat Frans hiervan ten volle geniet!!
Bedankt Frans in naam van alle deelnemers die de vele jaren hebben meegereden met de wieleroutfit van Flexpack aan!

PS:
-Blijkt dat Frans, ons ondertussen opnieuw heeft ingeschreven voor de editie van 2020. Dus ook in 2020 zijn er Paaseitjes te koop.
-We hopen ook in 2020 de eerste vrouwelijke renner te verwelkomen die met ons de 1.000km rijdt
-Er wordt momenteel bekeken of we in 2020 een ploeg Flexpack/Flegado/’t Onzent inschrijven voor de 100km lopen. Dit gebeuren gaat door in Knokke Heist en het inschrijvingsgeld bedraagt hiervoor €2.500. Meer nieuws later.

1

Schrijf een reactie

zestien − 2 =