Door de wet van 16 april 1963 werd de nodige juridische en financiële basis gelegd voor tewerkstelling van personen met een handicap. Op 23 juni 1969 werd de officiële stichtingsakte van BWZ Klein-Brabant v.z.w. ondertekend. Op 1 september gingen de eerste werknemers in gehuurde lokalen aan de Coolhemveldstraat in Kalfort-Puurs aan de slag.

In 1971 werd een nieuw gebouw opgericht aan de Lichterstraat 35 te Puurs. Viermaal werd er op dit adres aan uitbreiding gedaan, zodat we aan een vloeroppervlakte van 10.000 m² kwamen, waarvan meer dan 3.000 m² magazijnen.

Voor de afdeling tewerkstelling van de VZW staat de tijd als sociaal-economisch bedrijf niet stil. Met een personeelsbestand van meer dan 300 medewerkers richt de tewerkstelling zich vooral naar personen met een handicap of personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Als co-packbedrijf voor multinationale bedrijven zijn onze activiteiten in de loop van de jaren sterk gewijzigd. De evolutie van eenvoudig manueel werk naar het verpakken van voedingsmiddelen onder streng hygiënische voorwaarden is niet vanzelfsprekend. Door constant in te spelen op gewijzigde marktomstandigheden, kunnen wij ons momenteel een dynamisch en professioneel verpakkingsbedrijf noemen.

Om aan de groeiende kwaliteitseisen van onze klanten en het HACCP te voldoen, waren onze gebouwen niet meer toereikend. Daarom zijn wij eind 2007 gestart met een nieuwbouwproject op het volgend adres: Pullaar 159, 2870 Puurs. Buiten de klassieke verpakkingsruimten hebben wij ook geïnvesteerd in cleanrooms voor het verpakken onder geconditioneerde omstandigheden, een koelmagazijn met afzonderlijke laadkade, nachtsassen voor levering en afhaling buiten de normale werkuren, afsluitbare werkruimten voor delicaat verpakkingswerk en accijnsproducten (waar wij de nodige vergunningen voor hebben),…

Om het dynamische en professionalisme van ons bedrijf ook naar buiten kenbaar te maken, kozen we voor een nieuwe commerciële naam: Flexpack. Deze nieuwe naam staat voor professionalisme, flexibiliteit en kwaliteit: zowel naar de klant als naar de medewerker.